Persoanele care participa la cursuri yoga Brasov cunosc cele 8 membe ale yoga?
Cu siguranta, nu toate persoanele care participa la cursuri yoga Brasov, cunosc toate cele 8 membre ale yoga. Cei cu experienta, care practica aceasta activitate stiu ce sunt si care sunt aceste membre.
Cei care acum merg pentru prima data la astfel de cursuri, nu au foarte multe informatii despre acestea. Veti descoperi in randurile de mai jos despre ce este vorba.
Cursuri yoga Brasov: Cele 8 membre ale yoga
Cele 8 membre ale yoga sunt urmatoarele: yamas, niyamas, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana si samadhi. Despre fiecare dintre acestea, veti obtine informatii de baza in randurile de mai jos.
1. Yamas
Primul dintre cele opt membre se numeste yamas . Acestea constau intr-un set de instructiuni pentru a trai etic si moral. Ei se ocupa de relatiile cu ceilalti si ne sfatuiesc cum sa traim intr-o conduita corecta cu toate fiintele simtitoare.
Cele cinci yamas constau in: Ahimsa (non-violenta), Satya (sinceritate), Asteya (nefurt), Brahmacharya (abstinenta), Aparigraha (neatasament). Yamas sunt o lume in sine si cu siguranta ar trebui sa le explorati pe fiecare dintre ele in profunzime. Faceti acest lucru pentru a obtine o intelegere adevarata a modului in care cineva traieste cu cea mai mare integritate intr-o viata umana pretioasa.
2. Niyamas
La cursuri yoga Brasov puteti afla informatii despre Niyamas. Acesta este al doilea dintre cele 8 membre ale yoga. Acesta seamana mult cu yamas – coduri morale de conduita – dar in contextul relatiei cu sine insusi.
S-ar putea numi niyama un grup de autodiscipline. Din nou, veti dori sa studiati niyamas-urile in profunzime, deoarece si ele sunt o lume in sine, cu multa intelepciune si perspectiva atemporala.
Cele cinci niyama constau in: Saucha (curatenie), Santosha (multumire), Tapas (austeritati spirituale), Svadhyaya (auto-studiu), Ishvara Pranidhana (predarea divinului).
3. Asana
Cu totii suntem familiarizati cu al treilea dintre cele opt membre ale lui yoga. Acesta este asana sau posturile fizice pe care le practicam la cursuri yoga Brasov. Asana este menita sa fie un mijloc de ingrijire de sine a corpului. Cu practica asana ne tratam corpurile, in acelasi timp, le curatam si le pregatim pentru meditatie.
4. Pranayama
Al patrulea dintre cele opt membre este pranayama. Acestea sunt tehnicile de respiratie care, la fel ca asana, functioneaza pentru a curata corpul si a-l pregati pentru meditatie.
Gama larga de tehnici pranayama oferite de traditia yoga ne invata cum sa ne conectam corpurile, respiratia , mintea si emotiile. Prin pranayama invatam cum sa ne controlam respiratia.
Acest lucru este extrem de important deoarece respiratia are multe beneficii de vindecare la toate nivelurile: corp, minte, emotii si spirit. De asemenea, aceste practici calmeaza si echilibreaza sistemul nervos, ceea ce ne ajuta sa ne pregatim pentru a fi nemiscati in meditatie.
5. Pratyahara
Acesta este al cincilea dintre cele 8 membre yoga, si poate fi inteles ca un mod profund de a va intoarce spre interior.
Practicand pratyahara la cursuri yoga Brasov, ne retragem simturile din lumea exterioara, luandu-le in interior pentru a ne concentra asupra lumii vaste din interior. Practicam pratyahara pentru a ne observa comportamentul dintr-un punct de vedere obiectiv, care favorizeaza constientizarea de sine si auto-cresterea.
6. Dharana
Al saselea membru este cunoscut sub numele de dharana sau concentrare. Acesta este un membru crucial, pe care toate practicile anterioare ne ajuta sa-l cultivam. Concentrarea permite ca meditatia sa vina mai natural.
Dar mai intai trebuie sa exersam disciplina concentrarii inainte de a ne aseza pentru a medita profund. In cultivarea dharana, incepem sa calmam fluctuatiile mintii, care este esentiala pentru meditatie, si este unul dintre scopurile principale ale intregii traditii yoga.
7. Dhyana
Al saptelea membru yoga este dhyana, care este de fapt cuvantul sanscrit pentru „meditatie”. Poate fi tradus si ca „contemplare” si este similar cu dhyana, dar fara concentrarea asupra unui anumit obiect. In meditatie, cultivam o constientizare care in cele din urma nu are nicio focalizare.
Pana cand ajungem la dhyana, mintea s-a linistit pana la punctul in care actul de a sta intr-o stare de meditatie este fara efort. In starea de dhyana, exista foarte putine ganduri care trec prin minte, daca exista. Pana cand ajungem la dhyana, vom fi ajuns sa stapanim toate membrele anterioare.
8. Samadhi
Ultimul si al optulea membru yoga este cunoscut sub numele de samadhi. Aceasta este starea in care constiinta cuiva devine una cu universul. Este o stare de realizare la care aspira toti yoghinii de la cursuri yoga Brasov.
Este starea cand totul devine nemiscat, centrat si intemeiat in constientizarea eterna. Yoghinii au descris samadhi ca fiind o stare de constiinta a beatitudinii. Este un loc extatic, unul spre care putem lucra cu totii. Odata ce ati ajuns la samadhi, veti fi atins ceea ce Patanjali a numit starea si obiectivul suprem al yoga, un fel de completare a caii yoghine.